Utrustning


Kranbilen

Vi har en kranbil som klarar att lyfta 10 ton på 4 meter och 2 ton på 18.6 meter. I sidled räcker kranen 29 meter och lyfter 600 kilo, och uppåt 32 meter. Med gripsågen monterad når vi 30 meter i sidled och ca 32-33 meter uppåt.

Kranbilstillbehör och utrustning

Kranbilen kan utrustas med en speciellt framtagen gripsåg, med den så kan vi gripa en gren samtidigt som den sågar av den. På det viset så plockar vi ned svårfällda träd sektionsvis bit för bit.
Ett enkelt och säkert sätt utan skador på omgivningen. Vi sågar 75-90 centimeter med gripsågen.
Vi har en hydraulisk sopborste som används till att sopa bort snö eller mossa på taken,gripsåg, gripskopa, timmergrip,pallgaffel och jibb, (en hydraulisk kranförlängning som ger ca 10 meter extra räckvidd). som kan monteras på kranbilen som även är försedd med lastväxlare.

Till lastväxlaren finns olika flak t.ex 30kbm container, 6,5 meters maskinflak, 6 meters godsflak med lämmar, väggflak för transport av stående prefabväggar, containerflak för transport av sjöcontainers och vattentank 10 kbm.

3-axligt lastväxlarkärra för ett flak, 17 tons lastkapacitet. Bilens lastkapacitet cirka 7-8 ton beroende på utrustning.